ODNAJDŹ UMAMI I POZNAJ POTRAWY, KTÓRE TOWARZYSZ JAPOŃCZYKOM OD DZIECIŃSTWA
Domowa kuchnia japońska to fantastyczne smaki znane z dzieciństwa spędzonego w Tokio, receptury mamy i babci. To niezapomniany aromat kiszonek nukazuke fermentowanych w otrębach ryżowych, a także rytuały parzenia herbaty i proste rady, jak przygotować najlepszy ryż do sushi. To przyjemność przygotowywania potraw własnoręcznie, bez przemysłowych dodatków. Dania skomponowane z łatwo dostępnych, lokalnych i sezonowych produktów, a także propozycje ich wegańskich zamienników.
Dowiedz się, jak smakują:
• ikameshi
• sałatka z sashimi
• suszona ryba himono
• kwiaty wiśni w soli
• chawanmushi z małżami
• shoyu ramen
Maori Murota zabierze cię do świata smaków, zapachów i kolorów Japonii.
Będzie pysznie, rodzinnie i bardzo japońsko.
Domowa kuchnia japońska
56.50 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o., ul. Kościuszki 37, 30-105 Kraków (PL), numer telefonu: 126199500, adres e-mail: sekretariat@znak.com.pl
11 w magazynie
Wymiary | 16.5 × 23.5 cm |
---|---|
Autor | Maori Murota |
Wydawnictwo | Znak |
Rok wydania | 2023 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 264 |
Format | 16.5 x 23.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-240-9220-8 |
Kod paskowy (EAN) | 9788324092208 |