Dynia to bezsprzecznie królowa jesieni. Majestatyczna i wyjątkowa. Można jeść ją na okrągło! Pieczoną, gotowaną, smażoną, a nawet na surowo. Na słodko i słono. Dynia to warzywo, które lubi eksperymenty. Ma łagodny smak i przyjemną strukturę, więc kochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Rozgrzewająca owsianka z dynią pieczoną, kremowe tortiglioni w korzennym purée czy kultowa pumpkin spice latte. Z dynią w roli głównej można przygotować receptury klasyczne, jak i zupełnie niestandardowe. W książce „Dynia na okrągło” czytelnik znajdzie ponad 50 inspirujących przepisów, które pozwolą cieszyć się dynią każdego dnia a także odpowiedzi na takie pytania jak: która dynia lepsza jest do pieczenia a która do gotowania, jak przygotować purée, czy co zrobić z pestkami.
Dynia od kuchni. 50 przepisów na jesień
37.19 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: GRUPA WYDAWNICZA FOKSAL Sp. z o.o., ul. Marszałkowska 116/122, 00-017 Warszawa (PL), adres e-mail: biuro@gwfoksal.pl
1 w magazynie
Autor | praca zbiorowa |
---|---|
Wydawnictwo | Buchmann / GW Foksal |
Rok wydania | 2022 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 144 |
Format | 16.0 x 21.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-83180-29-8 |
Kod paskowy (EAN) | 9788383180298 |