Vademecum kuchni francuskiej.
Znajdziesz tu wszystko, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji.
• Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana?
• Kto mieszka w serze casgiu merzu?
• Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji?
• Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu?
• Jakie cukierki kupił w Galii Asterix?
• Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze?
• 350 zagadnień do rozgryzienia,
• 1250 specjałów do spróbowania,
• 375 przepisów do przetestowania,
• 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów,
• setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot…
Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crepes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek…
Chcesz gotować jak rodowity Francuz?
Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji!
Bon appétit!
Francja na talerzu
185.64 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o., ul. Kościuszki 37, 30-105 Kraków (PL), numer telefonu: 126199500, adres e-mail: sekretariat@znak.com.pl
5 w magazynie
Wymiary | 24 × 32.8 cm |
---|---|
Autor | Francois-Regis Gaudry |
Wydawnictwo | Znak |
Rok wydania | 2023 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 434 |
Format | 24.0 x 32.8 cm |
Numer ISBN | 978-83-240-9402-8 |
Kod paskowy (EAN) | 9788324094028 |