Superfoods to żywność, która ma w sobie wysoką zawartość cennych składników, takich jak witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, peptydy i białka, wielonasycone kwasy tłuszczowe, koenzymy, jak również błonnik pokarmowy. Na miano superżywności zasługują produkty naturalne, nieprzetworzone, np. nasiona chia, jagody goji czy sok z noni. Ale wśród naszych polskich, rodzimych produktów znajdziemy również wiele superfoods.
Małgorzata Różańska jest dietetykiem z wieloletnim doświadczeniem. W książce Super Żywność, czyli superfoods po polsku pokazuje, że nie trzeba nadwyrężać portfela i szukać po sklepach nieznanych produktów. Aby super się odżywiać można sięgnąć po nasze polskie produkty, które często mamy w naszych lodówkach – produkty z naszych lasów i grządek. Autorka dzieli się z Czytelnikiem swoją miłością do zdrowego żywienia, z własnego doświadczenia podpowiada, jak za pomocą niewyszukanych potraw wprowadzić zdrowie do swojego menu. Liczne przepisy pomogą zrozumieć, na czym polega ta dobra zmiana.
Super Żywność, czyli superfoods po polsku
26.56 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Wydawnictwo M sp. z o.o., Al. J. Słowackiego 1/6, 31-159 Kraków (PL), numer telefonu: +48 721-521-521, adres e-mail: bok@wydawnictwom.pl
1 w magazynie
Autor | Małgorzata Różańska |
---|---|
Wydawnictwo | M Wydawnictwo |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | broszurowa |
Liczba stron | 256 |
Numer ISBN | 9788380212121 |
Kod paskowy (EAN) | 9788380212121 |