Bezmięsny schabowy albo roślinny kurczak? O nie! Ta książka udowodni wam, że smaczna kuchnia wegetariańska może bazować na zdrowych, naturalnych składnikach, które nie próbują udawać czegoś, czym nie są.
Od fioletowych ziemniaków z maślanką po ratatouille „z odzysku”, od duszonej rzodkiewki z płatkami drożdżowymi po gofry z awokado i burratą, od rustykalnej tarty z figami i bryndzą po krem z kiszonej kapusty z pistacjami i pierogi z wędzonym serem.
Przed wami 100 przepisów, które zapraszają w kulinarną podróż przez różne techniki przygotowywania dań: od świeżych sałatek i miksowanych zup, przez pieczone zapiekanki, smażone przysmaki, aż po słodkie desery i przepisy „zero waste”. W tej książce znajdziecie coś smacznego i oryginalnego na różne okazje i pory roku, a każde danie pomoże wam celebrować jedzenie w wyjątkowy sposób.
Smacznego!
Kuchnia dla zielonych
62.45 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Purple Book sp. z o.o., Poznańska 91, 05-850 Ożarów Mazowiecki (PL), adres e-mail: handlowy@purplebook.com.pl
3 w magazynie
Autor | Paweł Płaczek |
---|---|
Wydawnictwo | Purple Book |
Rok wydania | 2025 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 272 |
Format | 16.5 x 24.0 cm |
Numer ISBN | 9788383107738 |
Kod paskowy (EAN) | 9788383107738 |