„Kuchnia polska to jest to! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich. W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych, wyposażonych w kosmiczny sprzęt. Trudno w przeciętnym polskim M3 operować ciekłym azotem, pistoletem wędzarniczym, strzelającym cukrem czy maszyną sous vide. Moja książka jest dla tych wszystkich, którzy mają w kuchni sprzęt podstawowy – nóż, deskę do krojenia, garnek i blender. Którzy kochają tradycyjną kuchnię polską, ale chcą zaskoczyć siebie i gości dobrze znanymi daniami przyrządzonymi i podanymi inaczej. Zatem noże w dłoń, para buch, wyobraźnia w ruch! Witajcie w świecie kolorowych pierogów, tatara z lubczykiem i śledzi z kawiorem. Niech smak pstrąga w maku i tęczowych gołąbków będzie z Wami!”
– Kasia Bosacka
Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej
34.98 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Publicat S.A., ul. Chlebowa 24, 61-003 Poznań (PL), numer telefonu: 616529252, adres e-mail: publicat@publicat.pl
3 w magazynie
Waga | 0.92 kg |
---|---|
Wymiary | 1.9 × 21 × 26.5 cm |
Autor | Katarzyna Bosacka |
Wydawnictwo | Publicat |
Rok wydania | 2016 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 160 |
Format | 20.5 x 26.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-245-2204-0 |
Kod paskowy (EAN) | 9788324522040 |