Chętnie poznajemy specjały kuchni europejskiej i światowej. Coraz chętniej sięgamy też do dobrodziejstw kuchni polskiej.
Czerpiąc z bogactwa regionalnych przysmaków autorka wybrała 15 produktów, których historię możemy poznać. Możemy też wypróbować proponowane przepisy, które naprawdę leżą w możliwościach nawet niedoświadczonych adeptów sztuki kulinarnej. Chwaląc tradycyjne dania z różnych kuchni światowych, nie zapominajmy o produktach i potrawach, którymi możemy delektować się sami i z powodzeniem proponować obcokrajowcom.
Cudze chwalicie, swego nie znacie, czyli 15 skarbów kulinarnych Polski
15.59 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników, ul. Modra 23, 87-800 Włocławek (PL), adres e-mail: wydawnictwo@wydawnictwodr.pl
3 w magazynie
Autor | Katarzyna Molak |
---|---|
Wydawnictwo | Wydawnictwo Duszpasterstwa Rolników |
Rok wydania | 2016 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 104 |
Format | 18.0 x 20.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-7401-566-0 |
Kod paskowy (EAN) | 9788374015660 |