Miażdżyca, postrach XXI wieku, to nie tylko, jak się powszechnie sądzi, choroba naczyń wieńcowych otaczających serce, ale dosłownie wszystkich tętnic w naszym organizmie. Najczęściej i najszybciej atakuje naczynia mózgu, serca, nerek, kończyn dolnych. Na jej rozwój największy wpływ wywiera palenie papierosów, mała aktywność fizyczna, stres, nadwaga, a przede wszystkim niezdrowe odżywianie.
Zmieniając złe nawyki żywieniowe, dość łatwo możemy zapobiec miażdżycy i związanym z nią chorobom, takim jak: zawał serca, udar mózgu czy silne bóle nóg. Bardzo duże znaczenie, zarówno profilaktyczne, jak i lecznicze, ma właściwa, niskotłuszczowa i niskocholesterolowa, dieta. Dlaczego i jaką dietę stosować w miażdżycy, co można jeść, a jakich produktów należy unikać? Odpowiedzi na te i inne pytania znajdą Państwo w doskonałym poradniku Barbary Jakimowicz-Klein.
Autorka książki zapewnia, że przygotowanie odpowiednio skomponowanych posiłków nie jest zadaniem ponad siły. Konsekwencja i wypełnianie zaleceń dietetyków gwarantują poprawę i zażegnanie niebezpieczeństwa. Pamiętajmy, że nasze zdrowie zależy od nas samych. A profilaktyka jest zawsze tańsza i przyjemniejsza niż leczenie.
Dieta antymiażdżycowa
24.78 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Wydawnictwo ASTRUM sp. z o.o., Norwida 19/6, 50-374 Wrocław (PL), numer telefonu: 71 372 18 34, adres e-mail: astrum@astrum.wroc.pl
15 w magazynie
Wymiary | 14.7 × 20.5 cm |
---|---|
Autor | Barbara Jakimowicz-Klein |
Wydawnictwo | Astrum |
Rok wydania | 2019 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 152 |
Format | 14.7 x 20.5 cm |
Numer ISBN | 9788364786358 |
Kod paskowy (EAN) | 9788364786358 |