Kontynuacja bestsellera Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej?
Jeśli sięgasz po Dietę w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy, zapewne już wiesz, że należy wyeliminować ze swojego jadłospisu pewne składniki, takie jak gluten, mleko, jajka czy ulubione warzywa i owoce. Z Diety w chorobach autoimmunologicznych. Co jeść, by czuć się lepiej? dowidziałeś się, dlaczego tak ważna dla Twojego zdrowia jest indywidualizacja odżywiania i jakie pociąga za sobą korzyści. Zadajesz sobie teraz zapewne pytania:
• Czy naprawdę potrzebna jest aż taka rewolucja żywieniowa, by czuć się lepiej?
• Czy będę już na diecie do końca życia?
• A co z poranną kawą z mlekiem?
Największą trudnością przy wdrożeniu diety eliminacyjnej nie jest samo wykluczenie produktów, ale poznanie tych, które staną się podstawą nowego codziennego jadłospisu. Rotacja produktów i stosowanie zamienników pomoże urozmaicić dietę, a przede wszystkim wyciszyć układ immunologiczny, zapobiegając powstawaniu nowych alergii.
Książka zawiera bazę przepisów, które pokazują niemal nieograniczone możliwości codziennego komponowania zdrowych i zbilansowanych posiłków opierających się na podstawowych, łatwo dostępnych składnikach.
Dzięki zamieszczonym przepisom zobaczysz, że stosując dietę eliminacyjną, możesz wyczarować cuda zarówno na śniadanie, obiad, kolację, przekąski, jak i na romantyczną kolację we dwoje, świąteczny obiad dla rodziny, desery oraz wiele innych okazji.
Dieta w chorobach autoimmunologicznych. Przepisy
80.69 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Wydawnictwo Naukowe PWN S.A., ul. Gottlieba Daimlera 2, 02-460 Warszawa (PL), numer telefonu: 226954504, adres e-mail: dyrektywa@pwn.pl
1 w magazynie
Autor | Joanna Dronka-Skrzypczak |
---|---|
Wydawnictwo | PZWL |
Rok wydania | 2018 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 192 |
Format | 16.8 x 20.5 cm |
Numer ISBN | 9788320055719 |
Kod paskowy (EAN) | 9788320055719 |