Publikacja nie jest typową książką kucharską. To opowieść o dawnej Warszawie, pokazująca jej różnorodność i przepych przez pryzmat odmiennych smaków i zapachów, które się tu wzajemnie przenikały.
W stolicy, jak w tyglu smaków, mieszały się obyczaje i przyzwyczajenia mieszkańców pochodzących z różnych stanów, stron kraju i świata. Nie sposób również opowiedzieć o historii kulinarnej miasta, nie wspominając o znanych sklepach, targowiskach, halach targowych, które od wieków zaopatrywały mieszkańców w podstawowe artykuły spożywcze. Dopełnieniem książki jest wędrówka szlakiem niektórych kultowych lokali gastronomicznych, które zapisały się w historii Warszawy. A dla każdego, kto sam lubi gotować, prawdziwą gratką będzie 100 przepisów na przysmaki kojarzące się z dawną Warszawą.
Echa dawnej Warszawy. W kotle smaków
33.20 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Agencja Wydawniczo-Reklamowa Skarpa Warszawska Sp. z o.o., ul. Tadeusza Borowskiego 2/24, 03-475 Warszawa (PL), numer telefonu: 22 416 15 81, adres e-mail: redakcja@skarpawarszawska.pl
6 w magazynie
Waga | 0.498 kg |
---|---|
Wymiary | 2.3 × 17 × 24.5 cm |
Autor | Karolina Głowacka |
Wydawnictwo | Skarpa Warszawska |
Seria wydawnicza | Echa dawnej Warszawy |
Rok wydania | 2018 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 290 |
Format | 17.0 x 25.0 cm |
Numer ISBN | 9788363842581 |
Kod paskowy (EAN) | 9788363842581 |