Przepisy od Królewskiej Przystani po Morze Dothraków
Wysmakowana podróż po Siedmiu Królestwach, 80 przepisów dla tych, którzy pragną ucztować z bohaterami „Gry o tron” Georga R.R. Martina. Dzięki rękopisowi opisującemu potrawy wysoko urodzonych i prostego ludu przyrządzisz takie specjały jak pieczeń koronną z żeberek dzika, krwiste paszteciki Dothraków, dornijską pastę z pieczonej papryki, pentoskie curry grzybowe, suchary Żelaznych Ludzi, kruche podpłomyki i zimową herbatę z Winterfell. Przepisy są ilustrowane apetycznymi fotografiami i oszałamiającymi drzeworytami. Przenieś się do świata, w którym stoły uginają się od wykwintnych potraw, kielichy są pełne, a zima nadchodzi zawsze.
Chelsea Monroe-Cassel – jest miłośniczką fantastyki i jedzenia. W swoich książkach łączy literaturę i badania historyczne, dzięki czemu udaje jej się ożywić fikcyjne światy istniejące tylko na kartach powieści. Jest autorką dziewięciu bestsellerowych książek kucharskich, w tym kilku związanych z uniwersum „Gry o tron” Georga R.R. Martina.
Tłumacz: Magdalena Moltzan-Małkowska
Gra o tron. Oficjalna książka kucharska. Przepisy od Królewskiej Przystani po Morze Dothraków
51.05 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Prószyński Media Sp. z o.o., Rzymowskiego 28, 02-697 Warszawa (PL), adres e-mail: kontakt@proszynskimedia.pl
2 w magazynie
Wymiary | 20.3 × 25.3 cm |
---|---|
Autor | Chelsea Monroe-Cassel |
Wydawnictwo | Prószyński |
Rok wydania | 2024 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 240 |
Format | 20.3 x 25.3 cm |
Numer ISBN | 978-83-8352-419-1 |
Kod paskowy (EAN) | 9788383524191 |