Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia, z szczegółowym jadłospisem i wskazówkami do urządzenia i prowadzenia religijnego, żydowskiego gospodarstwa. Wznowienie na podstawie dwunastego wydania oryginału z 1904 roku. Kolejna książka kucharska Rebekki Wolff, dla wszystkich, którzy pragną zdrowe, gospodarskie jedzenie połączyć z pewną oszczędnością i prowadzić żydowski dom. Autorka książkę kierowała do młodych dziewcząt, które nie miały sposobności nauczyć się prowadzenia gospodarstwa, a dzięki temu dziełku nauczą się wszystkiego, co dobra gospodyni powinna umieć w każdej porze roku. I tak opisane są tu przygotowania do różnych obrzędów religijnych i świąt, o koszerowaniu mięsa i drobiu, sposoby przechowywania pożywienia oraz 680 przepisów na wszelakie potrawy.
Kuchnia koszerna. Podręcznik dla każdego żydowskiego domu, zawierający najrozmaitsze sposoby gotowania i pieczenia
46.79 zł
1 w magazynie
Waga | 0.46 kg |
---|---|
Wymiary | 14 × 21 cm |
Autor | Rebekka Wolff |
Wydawnictwo | Graf-ika |
Rok wydania | 2022 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 294 |
Format | 14.0 x 21.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-8244-051-5 |
Kod paskowy (EAN) | 9788382440515 |