Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni!
Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!
Zagadnienia opisane w książce:
• aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni – jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne,
• zasady racjonalnego i zdrowego żywienia – opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety,
• stołowy savoir-vivre – dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji,
• skuteczne porady oraz kulinarne triki – jak rozróżniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty,
• sprawdzone przepisy krok po kroku – potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej,
• przy każdym przepisie – liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy,
• wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach – zakup produktów i dodatków nie będzie problemem.
Kuchnia polska. Encyklopedia sztuki kulinarnej
54.43 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Publicat S.A., ul. Chlebowa 24, 61-003 Poznań (PL), numer telefonu: 616529252, adres e-mail: publicat@publicat.pl
6 w magazynie
Autor | praca zbiorowa |
---|---|
Wydawnictwo | Publicat |
Rok wydania | 2023 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 528 |
Format | 16.5 x 24.0 cm |
Numer ISBN | 9788327127259 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327127259 |