Dzikie zioła, chwasty, leśne pokarmy uzależniają!
Na pikniku siedzi się na ziemi, je rękami, brudzi usta zwęglonym ziemniakiem. Pobudza się wszystkie zmysły. Żywy ogień to magia, trudno oderwać od niego wzrok, a przygotowane w ten sposób potrawy są niepowtarzalne.
Skosztuj jak nieziemsko smakują:
• chimichurri z gwiazdnicą pospolitą,
• grillowana sałata z kwiatami lipy,
• szarpane boczniaki bbq,
• miraliwki – oliwki z zielonych mirabelek.
Dowiedz się także jak odróżnić od siebie najczęściej spotykane w polskich lasach rośliny. Jak wygadają ich liście, kora, igły, kwiatostany, szyszki. Wykorzystaj dary natury i odnajdź radość w piknikowaniu. W lesie sezon piknikowy trwa cały rok.
Piotr Ciemny – twórca inicjatywy oraz konta na Instagramie Chwasty od Kuchni, regularny gość programów telewizyjnych i radiowych o naturze, ekologii i zielarstwie, a także pracownik duńskich restauracji nagrodzonych gwiazdkami Michelin: 108 i Alchemist. Sprawia, że hasło Znane rośliny w nieznanej odsłonie nabiera zupełnie nowego znaczenia.
Leśne gotowanie. Chwasty od kuchni
44.38 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o., ul. Kościuszki 37, 30-105 Kraków (PL), numer telefonu: 126199500, adres e-mail: sekretariat@znak.com.pl
4 w magazynie
Wymiary | 15 × 20 cm |
---|---|
Autor | Piotr Ciemny |
Wydawnictwo | Znak |
Rok wydania | 2024 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 240 |
Format | 15.0 x 20.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-240-9481-3 |
Kod paskowy (EAN) | 9788324094813 |