Czy kiedykolwiek, zaglądając do swojej lodówki, zastanawialiście się, co zrobić z produktami, które pozostały wam po przygotowaniu posiłków? Resztkami, z których pozornie nic nie da się już zrobić? Czy chodząc po sklepach i obserwując coraz wyższe ceny, pomyśleliście: „Przydałoby się wprowadzić jakieś oszczędności?”.
Ta książka pomoże wam gotować smacznie, ale i tanio.
Poznajcie 120 przepisów, które pozwolą wam wprowadzić w życie zasadę „zero waste”: od rosołu, który może stać się źródłem posiłków na cały tydzień, po zrobiony domowym sposobem kremowy serek i masło; od wodzionki, czyli zupy z niczego, poprzez panczkraut, czyli śląską kapustę z ziemniakami, po jabłka pod kruszonką; od podkarpackich proziaków, czyli bułeczek z patelni, przez orientalną szakszukę, aż po nasze swojskie chrupiące placki ziemniaczane.
Przekonajcie się, że aby zachwycić nawet najbardziej wybrednych smakoszy, wcale nie trzeba wydać majątku.
Zacznijcie wraz ze mną gotować w trybie kryzysowym!
Menu kryzysowe
51.59 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Purple Book sp. z o.o., Poznańska 91, 05-850 Ożarów Mazowiecki (PL), adres e-mail: handlowy@purplebook.com.pl
1 w magazynie
Autor | Paweł Płaczek |
---|---|
Wydawnictwo | Purple Book |
Rok wydania | 2023 |
Oprawa | miękka ze skrzydełkami |
Liczba stron | 304 |
Format | 16.5 x 24.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-8310-407-2 |
Kod paskowy (EAN) | 9788383104072 |