Andrzej Kozioł, krakowski pisarz i dziennikarz, od lat konsekwentnie oprowadza swoich czytelników po kuchniach i restauracjach, po historii widzianej poprzez kulinaria. Tym razem – po książkach o ziemniakach, chlebie oraz rybach – zaprasza na prawdziwą mięsną ucztę. Na przechadzkę po związanych z mięsem obyczajach, nakazach, zakazach i przesądach. Jak zawsze – mnóstwo anegdot, niezwykłych opowieści oraz niezwykłych przepisów, starych, ale ciągle do wykorzystania w kuchni.
Mięsiwo. Krótka historia mięsożerstwa
35.05 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Wydawnictwo PETRUS, ul. Raciborska 13/31, 30-384 Kraków (PL), adres e-mail: wydawnictwo@wydawnictwopetrus.pl
2 w magazynie
Autor | Andrzej Kozioł |
---|---|
Wydawnictwo | Petrus |
Rok wydania | 2024 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 250 |
Format | 13.0 x 19.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-7720-764-2 |
Kod paskowy (EAN) | 9788377207642 |