Życie to kombinacja magii i makaronu Federico Fellini.
Żadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragoût.
Marc Vetri, utalentowany mistrz włoskiej kuchni, zdobywca „kulinarnego Oscara”, czyli nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, pokaże ci, jak własnymi rękami zrobić makaron pachnący toskańską trattorią. Bazując na ogromnym doświadczeniu, dzieli się swoją historią, radami, technikami i ponad setką przepisów.
• Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów smakowych.
• Przepisy na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy.
• Inspirujące eksperymenty z różnymi rodzajami mąki.
Zostań mistrzem makaronu w swojej kuchni.
Mistrzowie makaronu. Sztuka własnoręcznego wyrabiania makaronu, gnocchi i risotto
60.86 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o., ul. Kościuszki 37, 30-105 Kraków (PL), numer telefonu: 126199500, adres e-mail: sekretariat@znak.com.pl
1 w magazynie
Autor | Marc Vetri, Joachim David |
---|---|
Wydawnictwo | Znak |
Rok wydania | 2021 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 272 |
Format | 20.5×25.0 cm |
Numer ISBN | 9788324073108 |
Kod paskowy (EAN) | 9788324073108 |