Wszystko, co musisz wiedzieć o sztuce pieczenia pizzy
Od klasycznej Margherity po ekscytujące kompozycje smakowe – znajdziesz tu inspiracje na każdą porę roku i każdą okazję. Wypróbuj ciekawe wariacje na temat znanych klasyków!
Pizza wiosenna z karmelizowanymi szparagami.
Pizza łącząca bogaty smak orzechów z miodem i mozzarellą.
Pizza na zimną pogodę z pieczoną dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą.
I wiele innych!
Odkryj najlepsze techniki wyrabiania, formowania i pieczenia pizzy, która zachwyca do ostatniego kęsa. Sprawdź, jak przygotować łatwe ciasto, które zawsze wychodzi.
Dowiedz się:
• Co zrobić, by przy rozkręcaniu ciasta na pizzę nie powstawały dziury?
• Jaki rodzaj mąki wybrać, by ciasto było jednocześnie puszyste i chrupiące?
• Jak przygotować najlepszy sos do pizzy?
Dan Richer, znany nowojorski pizzaiolo, sprawi, że każda twoja pizza będzie idealna i niepowtarzalna!
Pizza. Przepisy i techniki znanego pizzaiolo
64.56 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o., ul. Kościuszki 37, 30-105 Kraków (PL), numer telefonu: 126199500, adres e-mail: sekretariat@znak.com.pl
16 w magazynie
Wymiary | 20.5 × 25 cm |
---|---|
Autor | Dan Richer, Katie Parla |
Wydawnictwo | Znak |
Rok wydania | 2025 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 288 |
Format | 20.5 x 25.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-240-8515-6 |
Kod paskowy (EAN) | 9788324085156 |