O niezwykłości Wielkanocy decyduje polska gościnność i zamiłowanie do biesiadowania
Zgodnie z tradycją stół wielkanocny powinien wręcz uginać się pod ciężarem smakowitych, świątecznych dań. Nie może na nim zabraknąć żurku, jajek w różnej postaci, pieczonej szynki czy białej kiełbasy. Bez słodkości święta nie byłyby świętami. Oprócz receptur na niezmiennie pojawiające się na wielkanocnym stole babki i mazurki zdradzamy też pomysły na serniki i torty, które są uważane za ciasta na uroczyste okazje. Uzupełnieniem tego słodkiego działu są receptury na paschę w tradycyjnym i współczesnym wydaniu.
Polska Wielkanoc
5.68 zł
Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Dressler Dublin Sp. z o.o., ul. Poznańska 91, 05-850 Ożarów Mazowiecki (PL), numer telefonu: 22 733 50 00, adres elektroniczny: https://www.wydawnictwoolesiejuk.pl
5 w magazynie
Waga | 0.19 kg |
---|---|
Autor | praca zbiorowa |
Wydawnictwo | Olesiejuk Sp. z o.o. |
Rok wydania | 2017 |
Oprawa | miękka |
Liczba stron | 64 |
Format | 17.0 x 24.0 cm |
Numer ISBN | 978-83-274-6269-5 |
Kod paskowy (EAN) | 9788327462695 |