Przez sto lat rodzina Winnych tworzyła swoją smakową tradycję.
W kulinarnym notatniku Winnych znajdziecie przepisy na staropolskie potrawy jadane na Mazowszu w pierwszych dekadach XX wieku i na kultowe potrawy z „chudych” lat PRL-u. Nie zabraknie również włoskich inspiracji przywiezionych prawie 90 lat temu przez Guida z dalekiej Sycylii oraz wspaniałych tradycyjnych przepisów na Wielkanoc i Boże Narodzenie.
Ałbena Grabowska – pisarka, lekarz neurolog-epileptolog. Matka trójki dzieci, która nie wyobraża sobie życia bez pisania. Wydała między innymi kryminał Ostatnia chowa klucz, powieści: Coraz mniej olśnień, Lady M., trzytomową sagę „Stulecie Winnych” oraz trylogię „Alicja w krainie czasów” (Wydawnictwo Zwierciadło). W 2015 została wyróżniona nagrodą „Pióro” na Festiwalu Literatury Kobiet za pierwszą część sagi: Stulecie Winnych. Ci, którzy przeżyli.
Stulecie Winnych. Notes kulinarny. 70 przepisów
31.15 zł
1 w magazynie
Waga | 0.454 kg |
---|---|
Wymiary | 1.8 × 14.5 × 20.8 cm |
Autor | Ałbena Grabowska, Magdalena Chorębała |
Wydawnictwo | Zwierciadło |
Rok wydania | 2019 |
Oprawa | twarda |
Liczba stron | 200 |
Format | 14.5 x 20.5 cm |
Numer ISBN | 978-83-8132-068-9 |
Kod paskowy (EAN) | 9788381320689 |