Tradycje kulinarne Szwecji

47.58 

Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: HANAMI – RADOSŁAW BOLAŁEK, ul. STAWKI 2A/183, 00-193 Warszawa (PL), adres e-mail: wydawnictwo@hanami.pl

2 w magazynie

SKU: 90779712 Kategorie: ,

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów – to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek – kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Autor

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Wydawnictwo

Hanami

Rok wydania

2021

Oprawa

miękka ze skrzydełkami

Liczba stron

240

Format

16.5×23.5 cm

Numer ISBN

9788365520531

Kod paskowy (EAN)

9788365520531

Bezpieczne płatności
Płać bezpiecznie kartą, BLIKiem lub szybkim przelewem.
Darmowa dostawa
Szybka i wygodna dostawa prosto pod Twoje drzwi.
Prezenty i wyprzedaże
Dołącz do newslettera i zyskaj dostęp do wyjątkowych promocji.
Wsparcie
Masz pytanie? Nasz zespół służy pomocą o każdej porze.

Zapisz się do naszego Newslettera!

Bądź na bieżąco z promocjami

Tradycje kulinarne Szwecji
Tradycje kulinarne Szwecji

47.58 

2 w magazynie