Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej

60.11 

Podmiot odpowiedzialny za bezpieczeństwo produktu: Wydawnictwo Jedność, Jana Pawła II 4, 25-025 Kielce (PL), numer telefonu: 41 349 50 00, 41 368 11 10, adres e-mail: jednosc@jednosc.com.pl

1 w magazynie

SKU: 1244563 Kategorie: ,

Esencja kuchni włoskiej, najlepsze i za razem sprawdzone przepisy teraz w jednej publikacji.
Wydawcą książki jest czołowy wydawca włoskich książek kulinarnych – Food Editore. Wszystkie przepisy zamieszczone w tej książce zostały wykonane w ich redakcyjnej kuchni i tam też zrobiono zdjęcia, ilustrując często krok po kroku sposób przygotowania potraw.
Ta książka to absolutna klasyka kulinarna wydana w najwyższej jakości edytorskiej.
Zawiera 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej, począwszy od przekąsek po desery. Dodatkowo zamieszczono w niej dział z potrawami, które nie zawierają glutenu, laktozy, mięsa i ryb.

To obszerne kompendium kulinarne wzbogacono też o poradnik gotowania krok po kroku, więc publikacja jest świetną pomocą dla wszystkich, którzy oprócz receptur chcieliby mieć pod ręką szczegółowy opis sposobów wykonania smacznych dań. W książce pokazano również główne składniki poszczególnych potraw, by podkreślić, jak wielkie znaczenie ma ich jakość.
Publikacja jest wspaniałym pomysłem na prezent na wiele różnych okazji.

„O kuchni włoskiej powstało już wiele książek i poradników, jednak teraz w rękach mam prawdziwe kompendium wiedzy na jej temat. I to wiedzy niebanalnej. Na ponad 700 stronach znalazły się teoretyczne opisy tego za co wielu kuchnię ubóstwia, jest o podstawach, czyli świetnej jakości składnikach i ich pochodzeniu oraz kulinarnej użyteczności, a także o tym czego każdy się powinien nauczyć: sosach, cieście, rybach, mięsie i wielu innych. Jak je wybrać, jak przygotować, a w końcu jak podać. Złota łyżka to książka, po którą powinien sięgnąć każdy, kto czuje do kuchni włoskiej, parafrazując, bazylię. To co mnie najbardziej uwiodło w tej pozycji to łatwość wykonania większości przepisów, obecność przy trudniejszych instrukcji krok po kroku i propozycja wina, które można podać do przygotowanych dań”.
– Laura Osęka, psycholożka, psychodietetyczka, dziennikarka kulinarna, autorka książki kucharskiej
„Jedno jest pewne! Ze Złotą Łyżką pomysłów ani na obiad i ani na kolację Wam nie zabraknie! A przy okazji łykniecie sporo wiedzy!”
– Bartek Kieżun, Krakowski Makaroniarz

Wymiary 19 × 26 cm
Autor

Giovanni Ballarini

Wydawnictwo

Jedność

Rok wydania

2019

Oprawa

twarda

Liczba stron

768

Format

19.0 x 26.0 cm

Numer ISBN

9788381440707

Kod paskowy (EAN)

9788381440707

Bezpieczne płatności
Płać bezpiecznie kartą, BLIKiem lub szybkim przelewem.
Darmowa dostawa
Szybka i wygodna dostawa prosto pod Twoje drzwi.
Prezenty i wyprzedaże
Dołącz do newslettera i zyskaj dostęp do wyjątkowych promocji.
Wsparcie
Masz pytanie? Nasz zespół służy pomocą o każdej porze.

Zapisz się do naszego Newslettera!

Bądź na bieżąco z promocjami

Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej
Złota łyżka. 1000 najlepszych przepisów kuchni włoskiej

60.11 

1 w magazynie